Archive for March, 2019

Flyttider

Thursday, March 28th, 2019

Nu så här när våren närmare sig så är det dags för flytt för flera. En del fåglar flyttar ut från sina länder på de södra breddgraderna och tar sig norröver bland annat då till oss i Sverige. För att våren snart finns i de nedre delar av landet kan man knappast betvivla. Och då är det dags för oss människor att flytta också. För våren brukar vara den tid när annonser om bostäder är till salu. Framför allt kanske villor då det brukar se lite bättre ut på foton när det börjar grönska och är vår. Och då kan det vara på sin plats att se om man inte kan öka priset lite mer genom några åtgärder som brukar kallas för homestyling. Vilket kan fungera bra även om det kostar en slant.

Snabbt

Tuesday, March 19th, 2019

Det finns många möjliga anledningar till att företagare väljer att avveckla sitt ägande i aktiebolag och det finns olika tillvägagångssätt och olika utgångar att välja på.

För dem som så snart som möjligt vill fokusera på annat eller tycker det är smidigare om någon annan sköter det mesta av pappersarbetet och myndighetskontakten så är alternativet snabbavveckling ett bra alternativ. Det betyder att företaget säljs i sin helhet och sedan avvecklas av köparen.

Det innebär en hel del fördelar för den som säljer bolaget i fråga och det räcker så gott som med att ha en bokföring som är i ordning så att man i framtiden inte behöver besväras av kontinuerlig komplettering av information. Att helt släppa bolaget kan vara befriande och lämna utrymme för kommande projekt och dessutom är det fördelaktigt att få ut pengar snabbt då kapitalet kan investeras i annat.

För köparen kan det bli en lång process men det är betydligt smidigare för de som specialiserat sig på processen än för dem som inte alls är insatta, det kan vara lönsamt att titta över alternativet att lämna över företagets avveckling åt andra.

Grundtanken är att så länge förberedelserna är goda och bokföringen i ordning med tillhörande dokumentation så går det att lämna över ett aktiebolag och helt befria sig från det ansvar och den tid det skulle ta samt omedelbart få tillgång till det kapital som inbringas vid försäljning av företaget.