Archive for the ‘Ekonomi’ Category

Snabbt

Tuesday, March 19th, 2019

Det finns många möjliga anledningar till att företagare väljer att avveckla sitt ägande i aktiebolag och det finns olika tillvägagångssätt och olika utgångar att välja på.

För dem som så snart som möjligt vill fokusera på annat eller tycker det är smidigare om någon annan sköter det mesta av pappersarbetet och myndighetskontakten så är alternativet snabbavveckling ett bra alternativ. Det betyder att företaget säljs i sin helhet och sedan avvecklas av köparen.

Det innebär en hel del fördelar för den som säljer bolaget i fråga och det räcker så gott som med att ha en bokföring som är i ordning så att man i framtiden inte behöver besväras av kontinuerlig komplettering av information. Att helt släppa bolaget kan vara befriande och lämna utrymme för kommande projekt och dessutom är det fördelaktigt att få ut pengar snabbt då kapitalet kan investeras i annat.

För köparen kan det bli en lång process men det är betydligt smidigare för de som specialiserat sig på processen än för dem som inte alls är insatta, det kan vara lönsamt att titta över alternativet att lämna över företagets avveckling åt andra.

Grundtanken är att så länge förberedelserna är goda och bokföringen i ordning med tillhörande dokumentation så går det att lämna över ett aktiebolag och helt befria sig från det ansvar och den tid det skulle ta samt omedelbart få tillgång till det kapital som inbringas vid försäljning av företaget.

Hänger sig kvar

Wednesday, September 7th, 2011

Sagan om Saab börjar bli riktigt utdragen. För en saga kan man gott säga att det är. Företaget har hängt med längre än vad man trodde skulle vara möjligt. Visserligen ser det ut som det bittra slutet närmar sig, men man kan nog aldrig veta säkert.